Onze missie

Lifestream is bedoeld om inspirerende artikelen en coaching te geven bij levens- en zinvragen. Daarin zijn we niet vaag of dogmatisch, maar praktisch en persoonlijk. Het gaat namelijk om jouw leven.

Lifestream is het platform waarop jouw levensvraag en het aanbod van een dienstverlener samenkomen. Mensen die zoeken naar een uitvaartbegeleider, hun bruiloft willen vieren, op een gestructureerde manier meer zin en inspiratie zoeken of die vastlopen in hun werk, kunnen hier verhalen, tips en dienstverleners vinden.

Levensvragen, zinvragen en de behoefte aan rituelen zijn van alle tijden. En in wezen zijn ze het meest menselijke van de mens. Vroeger ging je daarvoor naar de kerk (en misschien doe je dat nog steeds). Maar als je niet kerkelijk bent en je een vraag hebt die niet medisch of psychologisch, maar 'menselijk' is, dan valt er soms een gat.

Lifestream is betrouwbaar in haar aanbod. De dienstverleners die bij ons op de site staan, voldoen aan een inhoudelijk en professioneel keurmerk. Ze zijn goed geschoold om mensen te begeleiden en hebben inhoudelijke kennis van levensvragen en zingeving. Velen zijn humanistisch geestelijk verzorger. Lifecoach of levenscoach zul je eerder als term herkennen. En velen hebben de Universiteit voor Humanistiek gevolgd.

Lifestream is licht van toon maar schuwt de diepgang niet. Sommige levensvragen zijn namelijk echt moeilijk en zwaar. Zin- en betekenisgeving, troost en vreugde, vieringen en afscheid nemen, het zijn allemaal geen producten die je kunt aanschaffen. Soms moet je ook even kritisch naar jezelf kijken en je vragen en verlangens onderzoeken. En soms kun je daar iemand goed bij gebruiken. Die goed kan luisteren en niet per se meteen met een oordeel of advies komt. Handig want dan ga je samen op zoek.

Ons werkterrein is de mens. Meer specifiek de levensbeschouwelijke mens. De mens met vragen over het leven, over wat hij van waarde en betekenis vindt, hoe hij op een zinvolle en vervullende manier zijn levenstijd kan besteden. Ook de mens die rouwt omdat hij afscheid moet nemen, de mens die met een ander mens verder gaat en dat wil vieren, de mens die maar niet loskomt van de drukte op zijn werk, de mens die verdieping zoekt. Lifestream is humanistisch van achtergrond en aard en is opgezet door het Humanistisch Verbond.

Over ons

Lifestream bestaat uit een vaste redactie, dienstverleners en gastauteurs. De vaste redacteuren zijn:

  • Saskia Markx (hoofd- en eindredactie)
  • Gwen van der Zwan (freelancer)
  • Merel Borst (freelancer)

Contact?

Mail ons op info@lifestream.nl

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet