Een ongeneselijke ziekte
Willem Blokland

Willem Blokland - humanistisch raadsman | Onder de Appelboom - een ongeneselijke ziekte

Je hebt gehoord dat je niet meer kan genezen. Vanaf dat moment is alles anders. Vragen en gevoelens overspoelen je. Af en toe vliegt angst je aan. Paniek. De nacht. Je kijkt terug op je leven. Je herinnert je de hoogtepunten, de dieptepunten. Relaties met anderen, onafgemaakte zaken. Je probeert het geheel te overzien. Waar ging het over? Wie ben je eigenlijk? En je kijkt vooruit naar wat er komen gaat. Je probeert de dood in de ogen te kijken. Je denkt over hoe je wilt sterven. Tot hoever je wil gaan. Hoe je afscheid wil nemen. Van je dierbaren, van een geliefde plek of je lievelingsschilderij. Je zoekt naar troost: het ruisen van de wind in de bomen, de lach van een kind, een flard muziek op de radio. Iets wat je raakt. Je droomt bijzonder. Je bent ontvankelijk.

Wie ben ik?

  • Misschien ben je op zoek naar iemand om over dit bijzondere proces in gesprek te gaan. Misschien twijfel je nog. Misschien wil je dat met mij proberen.

Wie ben ik?

Ik ben Willem Blokland (1958) en heb thuis (regio Utrecht-Amersfoort) een praktijk 'Onder de Appelboom - begeleiding en scholing bij levensoriëntatie', waar ik mensen spreek over zaken die er voor hen toe doen, omdat hun leven op scherp staat. Of juist scherpte mist.

Daarnaast werk ik al langere tijd in het UMC Utrecht als humanistisch raadsman op de afdelingen Oncologie en Infectieziekten. Ook ben ik verbonden aan het Consultatieteam Ondersteunende- en Palliatieve Zorg van het UMC Utrecht. En ik geef colleges en lessen aan artsen en verpleegkundigen over existentiële coping en zingeving, mindfulness, verlies en rouw.

0005.jpg

Wat kan ik voor je doen?

Mocht dat nodig zijn kan ik je binnen de regio Utrecht-Amersfoort ook thuis bezoeken.

Wat brengt het je?

We zoeken samen naar een grondhouding om om te kunnen gaan met wat je overkomt.

Mijn achtergrond

  • Uitgebreide ervaring in het geven van persoonlijke begeleiding bij identiteits- en levensvragen in situaties waar genezing niet (meer) aan de orde is
  • Humanistisch raadsman - UMC Utrecht
  • Zie ook mijn profiel op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/willem-blokland-b0ab7210/

Waar spreken we af?

Amersfoort

Aanbod en tarief

Particulieren breng ik € 75,- per gesprek in rekening, organisaties € 100,- per uur

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet