Theater Levensecht
Kiki Biel en Rebekka Roozendaal

Theater Levensecht

Theater Levensecht maakt theaterprojecten waarin spelers en hun ervaringen een plek krijgen. Aan de hand van theatervormen geven de spelers vorm en uiting aan datgene wat voor hen belangrijk is. Ze bundelen hun ervaringen tot een gezamenlijke voorstelling waarbij het publiek wordt betrokken.

Wie ben ik?

Theater Levensecht is opgericht door Roosmarijn van Baarsen en Rebekka Roozendaal.

We onderscheiden ons door de combinatie van een specialisatie in theater en een achtergrond als Humanisticus/Psychologe. Als zodanig kunnen we niet alleen een voorstelling maken, maar ook het proces begeleiden over het onderwerp.

lifestream-roozendaal-levensecht-groot.jpg

We zetten het proces van het maken op de voorgrond. Hierdoor kunnen de spelers hun eigen ervaring in verbinding met de ervaringen van de anderen, doorleefd, erkend en beter verwerkt met het publiek delen. We maken theatervoorstellen over onderwerpen die ook aan onze eigen evaring raken, zoals in het theaterproject Onbedoelde Zwanger, waarin vrouwen die voor een abortus kozen samen komen met vrouwen die er voor kozen om hun zwangerschap uit te dragen en vrouwen die een miskraam kregen.

Zie voor meer informatie www.theaterlevensecht.com

Wat kan ik voor je doen?

We maken het programma op maat voor de spelers die komen en kijken naar de input vanuit de groep. Hier vanuit maken we nieuwe theatervormen waarbij diepgang en speelsheid elkaar aanvullen. Kenmerkend is dat de theatervormen laagdrempelig zijn en meegroeien met de groep waarbij ieders kwaliteiten een plek krijgen.

We gaan aan de slag met verschillende vormen van theater; we putten inspiratie uit o.a. beeldentheater, verschillende vormen van theatre of the oppressed, fysiek spel, vier elementen theater, voorgedragen schrijfopdrachten, voice dialogue en verschillende vormen van improvisatietheater.

Wat brengt het je?

  • Ruimte om vrijuit te delen met anderen die voor dezelfde keuze hebben gestaan.
  • Een podium om jouw ervaring uit te beelden.
  • Nieuw perspectieven waar vanuit je naar je ervaring kunt kijken.
  • Een plek waar jouw ervaring wordt ingebed in het grotere geheel.
  • Meer inzicht en vertrouwen in jezelf.
  • Tegenover anderen voor jouw ervaring en verhaal kunnen staan.
  • Speelplezier!

Aanbod en tarief

In 12 bijeenkomsten maken we een voorstelling. Het maakt niet uit of je voor het eerst op het toneel staat of al veel ervaring hebt. Samen maken we ruimte om te ontdekken, te delen en onze ervaringen vorm te geven. Om daarna alle verhalen te bundelen tot één levensechte voorstelling over onbedoelde zwangerschap.

Klik hier meer informatie over ons huidige aanbod en tarief.

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet