Lifecoach
Ria Pool Meeuwsen

Ria Pool Meeuwsen - lifecoach | La Scuola

Wat speelt er op dit moment in jouw leven waar je hulp bij zoekt? Waar kom je niet uit? Neem contact met me op als je samen op zoek wilt naar antwoorden op kleine en grote levensvragen.

In het kort

 • samen zoeken naar antwoorden op kernvragen als wie ben ik? Hoe wil ik leven?
 • betekenisgeving na diagnose kanker
 • steeds beter woorden geven aan je bestaan

Wie ben ik?

In onze samenleving wordt een sterk beroep gedaan op zelfregie en verantwoordelijkheid. We leven in vrijheid. Daar vloeit uit voort dat we hebben om te gaan met de onzekerheden van ons bestaan. Het is niet vanzelfsprekend dat je altijd precies weet hoe je verder wilt.

Bij grote en kleine levensvragen gaan we samen op zoek naar levenswijsheid. Die wijsheid zit in ons. Samen zoeken we. Samen schrijven we een praktische handleiding voor het leven van alledag door je gedachten op te ruimen. Sommige vragen zullen altijd een vraag blijven. Andere levensvragen krijgen een antwoord.

Dankzij mijn theologische opleiding, mijn humanistisch-filosofische ontwikkeling en levenshouding, en mijn jarenlange ervaring kan ik er voor je zijn. Of, nog meer, ik ben mens. Ik luister, beweeg mee en stel een vraag. Praten helpt.

Ik heb kennis van begeleidingskunde, communicatie, filosofie en levensbeschouwelijke stromingen. Ik heb een open kijk op mens en maatschappij en vind eigen levenservaringen dé bronnen van wijsheid.

Wat kan ik voor je doen?

 • Samen met mijn echtgenoot begeleid ik groepen en individuen, zowel particulieren als werknemers en werkgevers uit (semi)overheid en bedrijfsleven.

Dat doen wij in La Scuola, school voor praktische filosofie. La Scuola biedt workshops, cursussen, summerschools en om het jaar een week in Toscane voor 'bezinnen en genieten'. Cursussen als 'Eigenwijs', waarbij je een eigen levensfilosofie leert ontwikkelen, of Doodgewoon waar we in een kleine groep praten over kwetsbaarheid, leven en dood.

Tijdens de summerschool gaan we in op kernvragen als, wie ben ik? En hoe wil ik leven en samenleven?

 • Praten over betekenisgeving na kanker, een zeer zware existentiële klus.

Wat brengt het je?

Klanten waarderen mijn en onze aanpak. Het is concreet, gericht op het dagelijks leven én duurzaam. Niet vanuit een vaste methode, 'het boekje' of 'modellen'. We vertrouwen op wat mensen zelf in huis hebben: hun eigen antwoord op hun situatie.

Omdat wij begeleiden op zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zelfsturing, word jij steeds beter woorden te geven aan jouw bestaan!

Mijn achtergrond

 • begeleiden van groepen en individuen, zowel particulieren als werknemers en werkgevers uit (semi)overheid en bedrijfsleven.
 • ik heb een stevige ondergrond als leidinggevende in verschillende organisaties
 • Ik geef sinds 2009 workshops, cursussen, summerschools en om het jaar een week in Toscane voor ‘bezinnen en genieten’

Waar spreken we af?

Nootdorp (Delft)

Aanbod en tarief

 • De gesprekken duren max. 1,5 uur.
  Kosten: 95 euro, excl. 21% btw per gesprek.
 • Cursussen en workshops variëren in prijzen. Neem contact op voor meer informatie daarover.

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet