Begeleider en ontwerper van ceremonies
Ria Pool Meeuwsen

Ria Pool Meeuwsen - begeleider en ontwerper van ceremonies | La Scuola

Hoe vier jij het leven? Of je nu gaat trouwen, samenwonen of een huwelijksjubileum wilt vieren, op de dag zelf wil je meer dan een feest. Je wilt met een aantal gasten tijdens een korte ceremonie even stilstaan bij jullie leven. Ik kan jullie daarbij begeleiden.

In het kort

  • kiezen van woorden, muziek en beelden
  • vormgeven van een volkomen eigen en dus unieke ceremonie
  • moment van bezinning en verdieping

Wie ben ik?

Ik ben door het Humanistisch Verbond opgeleid tot Erkend Begeleider Relatievieringen (1996). Ik heb kennis van begeleidingskunde, communicatie, filosofie en levensbeschouwelijke stromingen.

Al meer dan twintig jaar begeleid ik ceremonies. De voorbereiding - een aantal gesprekken - zorgt er voor, dat het een afspiegeling wordt van wie jullie zijn. Geen standaardtoespraken, geen standaarddraaiboek. Het wordt een persoonlijke ceremonie die uniek is, omdat het door jullie onder mijn begeleiding tot stand komt. Jullie kiezen muziek, woord en/of beeld naar aanleiding van de gesprekken die we samen hebben gevoerd. We vieren op de plek, door jullie uitgekozen, jullie ja-woord!

Wat kan ik voor je doen?

Een pastoor of dominee past niet bij jullie levensstijl en toch heb je behoefte aan een moment van bezinning. Een uur waarin je aandacht geeft aan de relatie, aan wat deze voor jullie betekent. Aan wie je daarin wilt zijn en wat je wilt geven. Je wilt een moment van bezinning en verdieping, zoals het bij jullie past. Je wilt de relatie vieren.

Wat brengt het je?

Dat laat ik graag zien aan de hand van de mooiste reacties die ik kreeg:

  • "We willen vooral zeggen dat we vanaf het begin dat we elkaar ontmoeten een klik voelden. Het vertrouwen om samen met jou aan onze ceremonie te werken was er al vanaf dat eerste moment. Gedurende het hele proces is er veel gezegd en zijn er diepe persoonlijke woorden gewisseld, op basis waarvan jij ons iedere keer weer 'huiswerk' gaf. De combinatie van je wel overwogen vragen en het echte luisteren brachten ons telkens verder op het juiste spoor hoe onze ceremonie vorm te geven. Nooit sturend of adviserend, maar altijd vragend, zodat de huwelijksceremonie ook echt 'onze' ceremonie is geworden."

  • "We hebben je leren kennen als een warm, betrokken en innemend mens. Jij hebt snel een sfeer weten te creĆ«ren van veiligheid en vertrouwen, waardoor de echte antwoorden telkens naar boven kwamen.
    Heel hartelijk bedankt voor de voor ons zo belangrijke extra dimensie aan onze trouwdag. Met jouw hulp en betrokkenheid is de voorbereiding en de ceremonie een van de mooiste herinneringen aan ons huwelijk."

  • "Voor ons was de ceremonie een wezenlijke aanvulling op de gang naar het gemeentehuis, hoe zeer de ambtenaar ook haar best deed. Zowel de gesprekken voorafgaand als de ceremonie gingen ergens over: over dat wat wij voor ons leven essentieel vinden. Waarom wij 'ja' zeggen tegen elkaar en tegen het leven."

Mijn achtergrond

  • Ruim 20 jaar begeleid ik stellen voor hun unieke ceremonie

Waar spreken we af?

Nootdorp (Delft)

Aanbod en tarief

De gesprekken vinden plaats bij jullie thuis en duren max. 1,5 uur. Er zijn max. 3 gesprekken nodig.

Kosten: 95 euro, excl. 21% btw per uur, exclusief reistijd. Afhankelijk van de afstand wordt deze apart geoffreerd.

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet