Lifecoach en praktisch filosoof
Reine Rek

Reine Rek - lifecoach en praktisch filosoof

Als humanisticus train, doceer, ontwikkel en modereer ik programma's rond levensvragen en ethiek. Het liefst doe ik dit met een groep mensen. Alhoewel ik voor de groep sta ben heb ik nooit het idee dat ik dé antwoorden heb. We zoeken die samen. En in dat zoeken heb ik veel ervaring. Zowel persoonlijk als professioneel. Mijn toon is daarbij helder, lichtvoetig en diepgaand.

Wie ben ik?

Van nature ben ik nieuwsgierig naar mensen. Ik wil ze begrijpen. Ontrafelen wat er speelt. Ik voel me aangetrokken tot de grote vragen van het leven. Thema's als vergankelijkheid, liefde, dood, identiteit en lichamelijkheid fascineren me. Tegelijk ben ik ook een door en door praktisch en resultaat gericht mens. Ik wil wat ik ontdek vertalen naar iets waar je iets aan hebt.

reinerek.jpg

Ik werk als docent, trainer, ontwikkelaar en moderator voor The School of Life[https://www.theschooloflife.com/], het Humanistisch Verbond en Spelen met ruimte[http://spelenmetruimte.nl/]. De onderwerpen waar ik me mee bezig houdt draaien allemaal om persoonlijke & professionele ontwikkeling, levensvragen en ethiek.

Ik laat me inspireren door allerlei filosofen uit de humanistische canon (zoals Epictetus, Sartre, Foucault, Nussbaum, van Reijen, Dohmen). Maar ook het werk van A.H. Almaas & Karen Johnson en hun Diamand Approach [https://www.diamondapproach.org/], Deep Democracy [https://deepdemocracy.nl/public/] van Myrna Lewis en Voice Dialogue [http://voicedialogueinternational.com/] van Hal & Sidra Stone vind ik enorm voedend. Ook benut ik mijn achtergrond als yogadocent.

Wat kan ik voor je doen?

 • cursussen praktische filosofie
 • individuele gesprekken
 • interactieve lezingen rond levenskunst, lichamelijkheid, intuïtie , identiteit, liefde & seksualiteit en vergankelijkheid.
 • workshops en trainingen voor professionals en bedrijven over zingeving en werk;
  stress, werk-leven-balans;
  omgaan met ongemak;
  professionele ruimte, vrijmoedig spreken & luisteren.
 • moderatie van lezingen, programma's en evenementen,
  Met lichtvoetige diepgang verbind ik sprekers en programma aan je publiek.

Wat brengt het je?

 • verhelderende diepgang
 • verrassende invalshoeken

Mijn achtergrond

 • Ik heb 4 jaar ervaring als docent, trainer en moderator.
 • Gewerkt bij omroep Human en het Humanistisch Verbond daar heb ik evenementen georganiseerd en concepten ontwikkeld rond grote levensthema's en maatschappelijke discussies
 • Universiteit voor Humanistiek. Daar studeerde ik in 2010 af. Een logische studie voor iemand die zo gefascineerd is door mensen en wat hen drijft.

Waar spreken we af?

Heel Nederland

Aanbod en tarief

Trainingen, cursussen, moderatie en lezingen zijn altijd maatwerk. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en het tarief.

Voor individuele gesprekken reken ik 80 - 125 per uur (excl. btw).

Het tarief is afhankelijk van of je als particulier betaalt of dat je baas (mee)betaalt. Ook draagkracht telt mee.

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet