Ritueelbegeleider | De nieuwe traditie
Neanske Tuinman

Neanske Tuinman - ritueel vormgever | De nieuwe traditie

Rituelen en ceremonies kunnen helpen om met ingrijpende veranderingen om te gaan. Dat geldt ook voor je bruiloft, of bij je partnerschapsregistratie. Samen met jullie doe ik dat op een unieke, creatieve en stijlvolle manier, opdat je je opnieuw kunt verbinden met jezelf, je partner en met de mensen en de wereld om je heen.

Wie ben ik?

Met mijn studie Humanistiek heb ik mij op het gebied van zingeving ontwikkeld in gespreksvoering, groepsdynamica, onderwijs en vormgeven aan eigentijdse rituelen.

neanskenieuwklein.png

Traditionele en nieuwe elementen komen samen in een vorm, die niets voorschrijft, maar jullie unieke situatie op dat moment verbeeldt.

Hierbij sluit ik aan bij jullie persoonlijk levensverhaal en ondersteun ik jullie gevoel van samenhang en ontwikkeling.

Daarbij maak ik graag van de ervaringen, kwaliteiten en wijsheid van alle betrokkenen.

Begeleiden, vormgeven en leren in speelse interactie is mijn specialiteit!

Wat kan ik voor je doen?

  • rituelen
  • vieringen
  • cermonies

bij uiteenlopende gebeurtenissen zoals bij geboorte, huwelijk, verhuizing, scheiding, afscheid of veranderingen of jubilea in werk.

Het is mijn grote passie om op verhalende wijze en met gevoel voor symboliek een brug te bouwen tussen wat jullie persoonlijk beweegt, wat jullie bij elkaar heeft gebracht en op welke manier je je opgenomen weet in een groter geheel: relatie, gezin, familie, werk, natuur, land, wereld, kosmos... of waar je je juist van losmaakt. Een brug die telkens anders en altijd de moeite waard is even op stil te staan!

Wat brengt het je?

  • Een uniek en op maat gemaakt ritueel of passende ceremonie

Omdat ieder mens, gebeurtenis en brug uniek is maak ik samen met jou/jullie en anderen die jullie erbij willen betrekken een volkomen eigen ritueel of ceremonie.

Mijn achtergrond

  • Deze kennis en vaardigheid breng ik sinds 1997 in praktijk door het begeleiden van uiteenlopende, grote en kleine rituelen.
  • Daarnaast geef ik workshops, gastlessen en cursussen op maat over onder meer: feesten in Nederland, werken met symbolen, vormgeven aan rituelen, omgaan met levensvragen, omgaan met verlies en rouw, cliĆ«ntgerichte gespreksvoering, humane zorg en zelfzorg.
  • En ik ben werkzaam als geestelijk verzorger.

Waar spreken we af?

Utrecht, Midden Nederland en zo mogelijk daarbuiten.

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet