Humanisticus, ritueelbegeleider, verhuisrituelen
Maaike Kluit

Humanisticus en ritueelbegeleider | Mijns Inziens

Ik maak verhuisrituelen op maat, voor een nieuwe start op een nieuwe plek.

Wie ben ik?

Mijns Inziens is de onderneming van M.I. (Maaike) Kluit: onderzoeker, kwartiermaker, tekstschrijver, teamcoach, ritueelontwerper. Ik help je aan kennis, overzicht, mooie woorden, waardevolle inzichten of een passende ceremonie.

Ik ben in mijn leven 10 keer verhuisd. En behalve een hoop sjouwen betekende zo'n verhuizing voor mij ook altijd een nieuw begin. Die sleutel zag ik als een symbool voor een veelbelovende frisse start, met vertrouwde meubels in een andere opstelling, met buren die ik nog niet kende, met huisgenoten of juist zonder.

Binnenkort verhuis ik voor de elfde keer. Ditmaal worden er twee huishoudens samengevoegd; dat van mij en mijn vriend, en zijn drie kinderen. Dat betekent opnieuw een frisse start in een heel nieuwe samenstelling.

Ga jij ook verhuizen? Dan help ik je graag 'over de drempel'!

Wat kan ik voor je doen?

Wat betekent het hebben van een eigen plek,
en is dat hetzelfde als thuiskomen of je thuisvoelen?

Die allerlaatste stap over de drempel zou weleens ongemerkt voorbij kunnen gaan... of sta je er liever nog even bij stil?
Ik help je bij het maken van een nieuw begin op een nieuwe plek.

Dat doe ik door samen met jou en eventuele gezinsleden, huisdieren, familie of vrienden een ritueel perspectief te creëren voor, tijdens en na de verhuizing; zodat verleden, heden en toekomst op de nieuwe plek in harmonie met elkaar samenvallen.
Zo begin je met een schone lei aan een nieuw hoofdstuk in jouw geschiedenis. Mijn dienst is de sleutel tot meer levensvreugde na een verhuizing!

Wat brengt het je?

Een verhuisritueel brengt je tot gesprekken over de vragen waar het écht over gaat. Want waarom zijn sommige voorwerpen van waarde en andere niet? Welke dromen en bezigheden vormen de kern van je bestaan, en hoe komt dat in je nieuwe huis tot uiting?

Wat laat je achter en wat neem je mee? Wat is van mij en wat van de ander? Op welke manier wil je je woning achterlaten, en op welke manier kun je een plek innemen die er eerst misschien helemaal niet was?

Ik help je met afscheid nemen van je oude woning en een goede start maken in de nieuwe. Zo markeren we de overgang van het ene huis naar het andere. Met een mooi verhuisritueel creëren we samen dat thuis-gevoel.

Aanbod en tarief

Stappenplan voor een verhuisritueel

1. Intakegesprek. Tijdens dit gesprek komen je wensen en verwachtingen op tafel en kijken we of er een klik is. Dit gesprek vindt plaats in mijn praktijkruimte, op 'neutraal' terrein. Afspreken na schooltijd of in de avonduren behoort tot de mogelijkheden!

2. Een gesprek 'op lokatie' in je oude huis. Wat is typerend voor hoe je nu woont? Wat voor inrichting, routines, woonwensen heb je? Welke zou je willen meenemen naar het nieuwe huis?

3. Een gesprek 'op lokatie' in het nieuwe huis. Wat biedt de nieuwe woning je? Welke dromen ga je hier realiseren? Welke elementen wil je meenemen uit het leven in je oude huis? Hoe ga je die letterlijk of figuurlijk een plaats geven?

4. Het uitvoeren van het ritueel: dit kan plaatsvinden in de oude woning of in het huis waar je gaat wonen, maar ook buiten of op een andere plek die voor jou belangrijk is.

  • Kosten Het intakegesprek (duur ongeveer 45 minuten) is kosteloos. Voor de overige gesprekken (duur ongeveer 60 minuten) geldt een tarief van 75 euro per sessie.

De prijs voor het uitvoeren van het ritueel stellen we in overleg vast. Die hangt namelijk sterk af van de gekozen vorm, duur, lokatie, materialen en andere omstandigheden.

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet