Coach bij afscheid | Akker praktijk
Lisette van Ardenne

Lisette van Ardenne - coach bij afscheid | Akker Praktijk voor fundamentele gezondheid

In ieders leven is afscheid nemen en opnieuw afstemmen belangrijke thema’s. Heb je een groot, ingrijpend verlies geleden? Dat is een goede aanleiding om een coach te zoeken, maar ook opeenstapelend verdriet en sluipende inlevering mag een uitnodiging zijn om de balans van verlies en levensvreugde ruimte te geven en toe te laten. Het motto mijn praktijk is aanraken en loslaten, elk moment opnieuw, elk moment fris.

In het kort

 • afscheid nemen en opnieuw afstemmen
 • balans hervinden tussen verlies en levensvreugde
 • aanraken en loslaten

Wie ben ik?

De cyclus van onwetendheid, ouder worden, ziekte en dood herhaalt zich meestal. Hoe we ermee omgaan wordt vaak in rouwfasen beschreven. In mijn praktijk zie ik dat we zowel onze kleine verliezen als grote verliezen bewust tijd, aandacht en warmhartige zorg kunnen geven. Of moeten geven.

Fijn van ouder worden is dat ik veel ervaringen en levenslessen heb opgedaan. Dat geldt ook voor afscheid nemen. Niet alleen zorg ik intensief voor mijn moeder, ook heb ik moeten leren omgaan met chronische ziekte. Tegelijkertijd heb ik een fijne levensgezel, een mooi huis met veel natuur rondom, mijn ontwikkeling: studie sociale-psychologie en humanistiek. Daarom weet ik uit ervaring en vanuit mijn opleidingen hoe je kunt leren je evenwicht te bewaken.

Wat kan ik voor je doen?

 • Coaching rond levensvragen: Je levenscirkel van onzekerheid, ouder worden, ziekte en dood via contemplatie en dialoog beschouwen om levenskracht en kwetsbaarheid beter te integreren.
 • Aandachttraining: Keuze uit 3 opties

o Mindfulness, Stress in balans: Klassieke 8 weekse mindfulnesstraining, model Jon Kabat-Zinn, individueel of groepsgewijs. Bij individueel traject extra aandacht voor jouw persoonlijke waarden en levensthema's vanaf week 5.

o Mindfulness, Stress in balans 2: Individueel, met zelfhulpboek als achtergrond om Mindfulness, (zelf)compassie of een geïntegreerde combinatie van deze twee menselijke vermogens te ontwikkelen

o Verdieping van aandachtsvormen en verdere integratie van presentie in je leven via de 3 aaa's (aandacht, aanvaarding en actie)

 • Coaching: Zingeving als Pad door te luisteren naar wat je lichaam je vertelt, hoe je hart resoneert en hoe je je wilt verbinden met je leven. Een traject van 5-8 bijeenkomsten verdeeld over 2-3 maanden

Wat brengt het je?

In mijn praktijk leer je je eigen akker te bewerken. Dat houdt in dat je je leven systematisch en chronologisch ploegt. Je erkent en je waardeert je oogsten; je onderkent ook je onkruiden die wat meer gewied kunnen worden wil je akker verder kunnen bloeien.

De tuin, akker is een bekende metafoor in veel tradities om je leven bewuster te gaan leiden.

In een veilige omgeving train ik je om dieper naar jezelf te luisteren en te onderzoeken wat je daar vindt aan verwarring en wijsheid, onderkennen, verhelderen en te kiezen hoe je verder wilt.

Mijn achtergrond

 • Sinds 2006 heb ik een zelfstandige praktijk. Een setting die goed bij mij past en waarin ik al mijn ervaringen heb gebundeld als, coach, studentenraadsvrouw, humanistisch geestelijk verzorger, onderzoeker, docent, trainer en revalidatiecoach.
 • Ruime ervaring als gediplomeerd mindfulnesstraner groepsgewijs en individueel, aan veel verschillende mensen in veel verschillende levensfasen en verschillende accenten: omgaan met verlies en met chronisch ziek zijn, balans werk-prive en burn-out preventie/herstel.

Waar spreken we af?

Arnhem

Aanbod en tarief

 • Coaching: €70 - €80 per consult inclusief downloads en werkboek op maat
 • Training: Mindfulness Stress in Balans 1 en 2; 5-8 bijeenkomsten en oefendag in groep
  Goed om te weten is dat vele zorgverzekeraars via een aanvullend pakket mijn diensten vergoeden, omdat ik gecertificeerd VMBN (Mindfulness) trainer ben en lid ben van de NVPA.
 • Eigen locatie in centrum Arnhem, vrij parkeren en rolstoeltoegankelijk
 • Korting voor mensen met kleine beurs per huishouden Kijk ook op mijn website akkeraandachttraining.nl

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet