Lisette van Ardenne - Lifecoach
Lisette van Ardenne

Lisette van Ardenne - lifecoach | Akker Praktijk voor fundamentele gezondheid

Wil je je laten raken in een wakkere, veilige omgeving om dieper naar jezelf te luisteren en te onderzoeken wat je daar vindt aan verwarring en wijsheid? Het motto van mijn praktijk is aanraken en loslaten, elk moment opnieuw, elk moment fris. Ruimte en aandacht geven aan ons lichaam, hart en levensthema’s. Dat is wat ik doe, omdat ik heb gemerkt dat als je samen in dialoog gaat, wijsheid wakker wordt.

In het kort

 • coaching om te leren aanraken en loslaten
 • ruimte maken voor voor lichaam, hart en levensthema's
 • samen in dialoog

Wie ben ik?

We willen allemaal geluk ervaren, ons verbonden voelen met anderen en bijdragen aan een goede samenleving. Tijdens ons leven komen we echter ook zoveel obstakels tegen, dat hoort erbij. Tegenslagen, meevallers, inzicht verwerven in hoe we onszelf in de weg zitten door niet behulpzame gedachten en gewoonte patronen. Merken dat we een heel lichaam hebben en niet alleen een hoofd.

Fijn van ouder worden, is dat ik veel ervaringen heb opgedaan: Te krijgen wat ik niet per se wil, zoals intensief mantelzorgerschap voor moeder en een chronische ziekte, hebben me vertrouwd gemaakt met om te gaan met teleurstellingen. Daarnaast door te krijgen wat ik wel wil, zoals een fijne levensgezel, een mooi huis met veel natuur rondom en mijn ontwikkeling: de studies sociale-psychologie en humanistiek, weet ik hoe je je evenwicht kunt bewaken.

Wat kan ik voor je doen?

 • Coaching rond levensvragen: Je levenscirkel van onzekerheid, ouder worden, ziekte en dood via contemplatie en dialoog beschouwen om levenskracht en kwetsbaarheid beter te integreren.
 • Aandachttraining: keuze uit 3 opties

o Mindfulness, Stress in balans: Klassieke 8 weekse mindfulnesstraining, model Jon Kabat-Zinn, individueel of groepsgewijs. Bij individueel traject extra aandacht voor jouw persoonlijke waarden en levensthema's vanaf week 5.

o Mindfulness, Stress in balans 2: Individueel, met zelfhulpboek als achtergrond om Mindfulness, (zelf)compassie of een geïntegreerde combinatie van deze twee menselijke vermogens te ontwikkelen

o Verdieping van aandachtsvormen en verdere integratie van presentie in je leven via de 3 aaa's (aandacht, aanvaarding en actie)

 • Coaching: Zingeving als Pad door te luisteren naar wat je lichaam je vertelt, hoe je hart resoneert en hoe je je wilt verbinden met je leven. Een traject van 5-8 bijeenkomsten verdeeld over 2-3 maanden

Wat brengt het je?

Je leert goed te voelen en je emoties positief en negatief een plek te geven. Zodat je beter kunt balanceren tussen gedrag en zijn. Na een coachingstraject of Mindfulnesstraining, hoor ik terug van mijn cliënten, dat zij beter in staat zijn hun eigen vermogens als aandacht, warmhartigheid en levensmoed ruim baan te geven en levensangst – de angsthaas in ons- niet hun leven te laten bepalen.

Mijn achtergrond

 • Sinds 2006 heb ik een vrijgevestigde praktijk. Een setting die goed bij mij past en waar ik al mijn eerdere ervaringen bundel, als onderzoeker, docent op HBO, trainer, geestelijk verzorger en studentenraadsvrouw, revalidatiecoach.
 • Ruime ervaring met mindfulnesstraining groepsgewijs en individueel, aan veel verschillende mensen in veel verschillende levensfasen en verschillende accenten: balans werk-prive; burn-out preventie/herstel; omgaan met chronisch ziek zijn.

Waar spreken we af?

Arnhem

Aanbod en tarief

 • Coaching: €70 - €80 per consult inclusief downloads en werkboek op maat
 • Training: Mindfulness Stress in Balans 1 en 2; 5-8 bijeenkomsten en oefendag in groep
  Goed om te weten is dat vele zorgverzekeraars via een aanvullend pakket mijn diensten vergoeden, omdat ik gecertificeerd VMBN (Mindfulness) trainer ben en lid ben van de NVPA. -
 • Eigen locatie in centrum Arnhem, vrij parkeren en rolstoeltoegankelijk 
 • Korting voor mensen met kleine beurs per huishouden Meer info: akkeraandachttraining.nl

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet