Ivonne van Akkeren ritueel- en ceremoniebegeleider | Zinrijk vieren
Ivonne van Akkeren

Ivonne van Akkeren ritueel- en ceremoniebegeleider | Zinrijk vieren

Bij sommige gebeurtenissen besef je wat voor jou wezenlijk is. Zoals een jubileum. Maar ook wanneer je kiest voor een nieuw begin zoals minder werk, je samengestelde gezin, je nieuwe gender. Of bij een pijnlijke verandering als ziekte en afscheid. Wil je ruimte maken voor wat je wenst en loslaten wat niet meer bij je past? Een ritueel maak de overgang duidelijker en intenser.

In het kort

  • Tijdens een ritueel verbind je op dít moment heel bewust het verleden met je toekomst.
  • Wil je terugkijken, afronden, opruimen, bedanken, vooruitkijken, wensen, beloven, je intentie uitdrukken, vieren, delen?
  • Wat jouw doel ook is, je vindt je eigen vorm.
  • Je gaat met kracht een nieuwe fase in.

Wie ben ik?

Terugkijkend zie ik twee rode draden in mijn leven.

De eerste is zin. Mijn opleidingen koos ik omdat ik er zin in had en blijken allemaal om zingeving te draaien: de lerarenopleiding Omgangskunde, propedeuse Humanistiek, Post HBO beroepscoach, een cursus stervensbegeleiding en meer. Ik ontdekte dat ik mensen kan helpen bij het uiten wat in hen leeft op een manier die bij hen past.

De andere rode draad is terugkerende dingen en rituelen. Toen onze zoon klein was mocht hij voor het eten altijd tegen een klankschaal slaan. Het bracht onze aandacht bij het eten en elkaar. Nu is hij een tiener, maar nog ieder weekend fantaseren we al wandelend een sprookje bij elkaar.

Herhaling dus. Toch hou ik van afwisseling. Ik geniet ervan om steeds andere mensen te laten ontdekken en uitdrukken wat hen beweegt. Zo blijven zij én ik in beweging!

Meer informatie vind je op mijn website

Wat kan ik voor je doen?

Gelovige mensen halen kracht uit rituelen die al lang bestaan. Voor anderen is het lastiger. Elk moment, elk mens is anders. Je hebt misschien je eigen alledaagse ritueeltjes.

Tegelijk zijn er in allerlei culturen soortgelijke én heel verschillende symbolen die momenten kracht bij zetten. Uit die dingen van dichtbij of verder weg kun je inspiratie putten.

Wat past bij jou, jullie? Ik help het je graag ontdekken! Jij bepaalt de inhoud en waar de nadruk op ligt. Heet je een kind welkom, dan zal je bijvoorbeeld intenties uitdrukken. Sluit je een jaar van rouw af, dan kijk je misschien vooral terug.

Wat brengt het je?

Door heel bewust aandacht te geven aan het verleden en het nu, ga je met meer kracht de toekomst in.

Het kan ook later een ijkpunt zijn: wat wilde ik op het moment van het ritueel, waar sta ik ondertussen, hoe ga ik nu verder? Het geeft je richting en houvast. Wanneer je het ritueel met anderen hebt gedeeld, zal je ook gemakkelijker met hen blijven delen. Je voelt je gesteund.

Mijn achtergrond

  • Sinds mijn opleiding ceremoniebegeleider bij het Humanistisch Verbond (in 1994) begeleid ik relatievieringen, welkomstceremonies, en (andere) rituelen
  • daarnaast ondersteun ik mensen bij het schrijven van hun speech, trouwbelofte, afscheidswoorden, levensverhaal enzovoorts
  • ik haalde een Post HBO diploma beroepscoach met extra aandacht voor intuïtieve coaching en volgde o.a. cursussen verhalen vertellen en bijzondere uitvaarten.

Waar spreken we af?

In binnen- en buitenland, Holland and any other country

Aanbod, tarief & werkwijze

Begeleid ik je proces én leid ik je ritueel, dan betaal je €880,-. Heb ik geen rol tijdens je ritueel, dan vraag ik €440,-. Dit is inclusief E-mailcontact, telefonisch contact en eventuele materialen en is vrij van BTW. Daarnaast declareer ik mijn openbaarvervoerskosten.

Onze allereerste kennismaking via Skype of telefoon is gratis. Zie je na het 1e gesprek bij jullie thuis van begeleiding af, dan reken ik €72,60.

Werkwijze
Woon je in Nederland, dan beginnen we met een korte kennismaking via telefoon, Skype of Facetime. Klikt het, dan is het eerste gesprek bij je thuis, want in je eigen omgeving leer ik je natuurlijk het snelst kennen. Daarna kiezen we samen hoe we verder gaan: thuis, via Skype of Facetime.

Woon je in het buitenland, dan kan de begeleiding helemaal via Skype of Facetime.

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet