Verdieping en inspiratie
Willem Blokland

Willem Blokland - humanistisch raadsman | Onder de Appelboom - Verdieping en inspiratie

Je leven is niet altijd eenvoudig. Niets is vanzelfsprekend. Een gezond en fijn leven is niet vanzelfsprekend. Relaties, ook op het werk, kunnen ineens op scherp staan. Je kunt een dierbare plotsklaps verliezen. Je kunt je bezieling en motivatie langzaam verloren zijn. Dan kom je op het terrein van zin en betekenis. Kan kwetsbaarheid kracht worden? Hoe kom je op je eigen manier door zo'n crisis heen? Welke bronnen van veerkracht zijn er?

In het kort

  • Je bent op zoek naar een goed en persoonlijk gesprek met een ervaren professional op het gebied van zingeving

Wie ben ik?

Ik ben Willem Blokland (1958) en heb thuis een praktijk 'Onder de Appelboom - begeleiding en scholing bij levensoriëntatie' waar ik met mensen in gesprek ben over zaken die er voor hen toe doen, omdat hun leven op scherp staat. Of juist scherpte mist.

Daarnaast werk ik al langere tijd als humanistisch raadsman in het UMC Utrecht op de afdelingen Oncologie en Infectieziekten. Ook geef ik colleges en lessen aan psychologen en fysiotherapeuten, artsen en verpleegkundigen over existentiële coping en zingeving, transformatieve dynamiek, verlies en rouw.

blokland.jpg

Wat kan ik voor je doen?

Af en toe is het nodig stil te staan bij wat je ter harte gaat. De intimiteit en eigenheid van je leven alleen of samen met je partner. De plaats van vriendschap en werk. Waar ben je mee bezig? Je zoekt helderheid of nieuwe inzichten. Bezieling. Nieuw perspectief. Verdieping. Je zoekt een goed gesprek met iemand die betrokken, ervaren en deskundig is.

Vaak begint een gesprek bij mij in de stilte. We maken ruimte, parkeren de onrust en hectiek, stellen alle oordelen even uit. We proberen de vaste patronen te omzeilen. Ons niet door de emoties gelijk te laten meeslepen. We onderzoeken wat er is. We zijn stil.

Vanuit die stilte raken we in gesprek. Een gesprek over jou en jouw plek in het leven. We staan stil bij de dingen die er voor jou toe doen. Je ervaart hoe jij je verhoudt tot de wereld, de ander en jezelf. Wie je bent. In je gedachten, je gevoel en in je daden. Welke keuzes maak je en op grond waarvan? Welke kant gaat jouw weg op?

Wat brengt het je?

Wat ik vaak terughoor van mijn cliënten is dat we rust, inzicht en nieuw perspectief in de diepte vinden. En soms een dragelijke lichtheid van bestaan.

Mijn achtergrond

  • Uitgebreide ervaring in het geven van persoonlijke begeleiding bij identiteits- en levensvragen en met het verzorgen van scholing en training op het gebied van zingeving en bronnen van veerkracht.
  • Humanistisch raadsman - UMC Utrecht
  • Zie ook mijn profiel op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/willem-blokland-b0ab7210/

Waar spreken we af?

Amersfoort

Aanbod en tarief

Particulieren breng ik € 75,- per gesprek in rekening, organisaties € 100,- per uur

 

 

 

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet