Ritueelbegeleider bij verlies en rouw
Esther Zawiolkowski

Esther Zawiolkowski - ritueelbegeleider bij verlies en rouw | Een Warm Vaarwel

Zoek je een uitvaartspreekster die een afscheidsviering of herdenkingsbijeenkomst met mooie woorden en rituelen kan begeleiden, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ook voor verborgen verdriet en stil leed maak ik graag ruimte.

In het kort

 • mooie woorden en rituelen voor uw afscheidsviering of herdenking
 • ruimte en aandacht voor verborgen verdriet en stil leed
 • afscheidsrituelen ook na echtscheiding, miskraam, kinderloosheid, of ongewild single zijn

Wie ben ik?

Een warm en goed afscheid, dat is zo belangrijk in de verwerking van verlies. Als je goed afscheid hebt genomen, kun je in dankbaarheid terugzien en jouw emoties een plekje gaan geven. Ik ben Esther Zawiolkowski, afgestudeerd als ritueelbegeleider aan de Universiteit voor Humanistiek. Vanuit verlieservaringen op jonge leeftijd en overwonnen verdriet wil ik graag anderen helpen om hun verdriet een plek te geven. Met respect, mededogen en inlevingsvermogen.

Een Warm Vaarwel is de naam van mijn bedrijf, waarin ik mensen begeleid bij verlies en afscheid nemen. Vaarwel omdat het om een definitief afscheid gaat. Warm omdat ik betekenisvolle uitvaartdiensten of rituelen bied, met betrokkenheid en liefde gebracht.

Wat kan ik voor je doen?

 • Inhoudelijke vormgeving bij uitvaarten/ uitvaartspreekster
 • Organiseren van herdenkingsbijeenkomsten (bijvoorbeeld Allerzielen, Wereldlichtjesdag) collectief of individueel
 • Afscheidsrituelen bij zieke en stervende mensen, bij euthanasie, bij situaties waarin geen afscheid genomen kon worden
 • Andere vormen van verlies en verdriet bijvoorbeeld van een ongeboren kindje, kinderloosheid, echtscheiding of het niet hebben van een relatie, maar ook verlies van een huisdier
 • Heb je in het verleden geen goed afscheid kunnen nemen en wil je dat alsnog doen met een ritueel, ook dan kun je bij mij terecht.

Wat brengt het je?

Via rituelen help ik je jouw emoties een plek te geven in jouw leven. Dat brengt jou verder in de verwerking van jouw verdriet.

Joanna Wojtkowiak, docente aan de Universiteit voor Humanistiek zei bij de uitreiking van mijn Celebrantencertificaat: "Ik wens je van harte alles goeds wat er nog mag komen, een nieuw begin als celebrant. Ik zie het helemaal goed komen, je bent met hart en ziel voor dit vak gemaakt!"

Mijn achtergrond

 • Voorganger bij zinspiratiebijeenkomsen Han Fortmann Centrum Nijmegen
 • Assistentie bij Een Dood die je Niet Vergeet (suicide-herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam). Voorbereidingen voor een bijeenkomst in Nijmegen februari 2019 zijn in volle gang!
 • Presentaties en leider groepsgesprekken bij Eet & Ontmoetavonden in het Huis van Compassie
 • Secretaris bij de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen

Waar spreken we af?

Nijmegen

Aanbod en tarief

Voor inhoudelijke vormgeving van een uitvaart incl. spreken: € 450,- excl. BTW

Voor overige dienstverlening: vorm en tarieven in overleg.

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet