Burn-out? Laat je goed verwijzen
Saskia Markx

Burn-out? Laat je goed verwijzen

Het aantal werknemers met burn-out-klachten neemt toe. Vaak worden zij via de huis- of arboarts doorverwezen naar een psycholoog of psychiater. Met medisch-expertisebureau Sitagre ontdekten wij dat je dan juist bij geestelijk verzorgers en onze lifecoaches terecht kunt. Het gaat namelijk niet om een stoornis maar... om zingeving!

Uit recente cijfers blijkt dat het aantal werknemers met burn-out klachten sterk is toegenomen. Sitagre diagnosticeert over het hele land uitgevallen werknemers.

Gebrek aan doel en controle

Algemeen directeur Bas Tomassen van Sitagre: "Wij zien vaak mensen op het spreekuur met burn-out klachten."

Ze missen een doel in hun leven, ervaren een gebrek aan controle over hun leven en werk.

"Hierdoor kunnen ze ook niet meer omgaan met de problemen die zich onvermijdelijk in verschillende levensfases voordoen. Wij merken dat deze klachten tot nu toe te vaak als stoornis worden behandeld. Geestelijke verzorging kan hier de oplossing voor zijn."

Rotgevoel

Superfijn dat het Humanistisch Verbond in contact kwam met Sitagre. Want daarom is nu ook geestelijke verzorging beschikbaar voor mensen die uitvallen op hun werk.

Als je nu last hebt van burnout klachten kom je te vaak onnodig in de GGZ terecht. Daardoor raakt niet alleen deze sector overbelast, maar je komt ook niet per se bij de juiste persoon terecht met je rotgevoel.

despair-513528_1280.jpg

Burn-out is geen stoornis maar gaat over zingeving

Burn-out is geen stoornis vinden wij, maar zingevingsproblematiek waar een hele hoop levensvragen achter verborgen liggen. Dat verzin je doorgaans niet zelf en ook kun je niet altijd zelf bedenken welke vragen er specifiek achter jouw klachten schuilgaan. Geestelijke verzorgers bieden je die ondersteuning die je nodig hebt, door te focussen op de levensvragen achter de problematiek.

Geen medicalisering van existentiële pijn en vragen

Het Humanistisch Verbond ziet al langer de neiging om existentiële vragen of geestelijke pijn te medicaliseren. Humanistisch geestelijk verzorgers, of de lifecoaches hier op Lifestream helpen mensen inzicht te krijgen in hoe zij in het leven staan, welke dilemma's zij ervaren, wat voor iemand van waarde is, en wat dit voor ze betekent.

Zingevingsvragen kunnen ieder mens in verschillende fasen van het leven treffen met een ontwrichtende impact.

Herken je dit?

Wacht dan niet langer en neem contact op met één van de dienstverleners op Lifestream.

Wie moet je hebben?

Onderaan deze pagina vind je de geestelijk verzorgers die je verder kunnen helpen als je last hebt van burn-out klachten.

Photocredits: Geralt on Pixabay

Lifestream plaatst functionele -, analytische- en advertentie cookies, voor een goed functionerende website, gepersonaliseerde dienstverlening en advertenties. Zie ons privacy statement voor meer informatie.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet